Mijn naam is Saskia Borgers. Ik ben 52 jaar en woon in Spierdijk, samen met mijn man André. We wonen in een stolpboerderij met uitzicht op de schapen en de koeien van de buren. We wonen hier alweer meer dan 15 jaar met heel veel plezier. Voor mij is een dorp elkaar kennen, er zijn voor elkaar, een handje helpen en een buurt bbq houden. Blij dat ik onderdeel uitmaak van onze buurt.

Voor PvdA/GroenLinks Koggenland heb ik mede aan de vooravond gestaan van de fusie van deze twee partijen. Daar ben ik nog steeds trots op. Het is goed om samen te gaan als de ideologie hetzelfde is en je elkaars krachten kan bundelen.

Drie jaar ben ik fractievoorzitter geweest. Dat was best pittig naast het runnen van een eigen bedrijf wat exclusief samenwerkt voor roel&jasper in Groningen. We begeleiden vertrouwenscommissies die een nieuwe burgemeester of commissaris zoeken, we adviseren gemeenten en bedrijven, doen executive search voor directeur bestuurders posities, en coaching en training voor bestuurders, toezichthouders en managers.

Toen ik hoogheemraad werd van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier vond ik dat ik dit niet kon combineren met mijn raadswerk. Je kan niet vanuit twee overheden die met elkaar te maken hebben een positie innemen.

Daardoor ben ik voor PvdA/GroenLinks Koggenland wel het programma gaan opstellen, maakte ik deel uit van de kandidatencommissie en nam mede het initiatief voor een regionaal GroenLinks netwerk.

Voor PvdA/GroenLinks kijk terug op vier mooie jaren waar we zichtbaar functioneerden, kennis maakten met veel inwoners, kopjes koffie dronken bij mensen thuis, samen met alle progressieve partijen van Noord-Holland optrokken op het zeer taaie onderwerp jeugdzorg, het initiatief namen om op Oudendijk geen zonneweide te ontwikkelen, brieven schreven aan het college vanuit de raad om aandacht te krijgen voor de fietsveiligheid en opkwamen voor de mensen die in de buurt van de biovergister wonen.

Dit is een kleine bloemlezing van alles wat we aanpakten. Er is natuurlijk veel meer te vermelden. Maar dat valt allemaal te lezen op onze website.

Voor de verkiezingen sta ik op plek 12, als lijstduwer. Dit heeft ook alles te maken dat ik nog steeds heemraad van het waterschap ben en daar ook voor de partij de goede dingen kan doen op het terrein van biodiversiteit, duurzaamheid, innovatie, energie, klimaatverandering, participatie en financiën.

No tags for this post.